Detektivi še po starem

Foto: Žurnal24 Detektivska značka bo do nadaljnjega ostala le v rokah višje izobraženih. (Foto
Sprememba zakona. Komisija predloga za zdaj ne podpira.
Oglej si celoten članek

Na drugi obravnavi predloga za spremembo zakona o detektivski dejavnosti, ki bi med drugim znižal stopnjo izobrazbe za pridobitev licence iz dosedanje višje na V. stopnjo, komisija državnega sveta predloga ni podprla.

Člani komisije so v poročilu poudarili, da je treba zadržati izobrazbeni nivo in profesionalne okvire ter da ni administrativnih ovir, ki bi narekovale znižanje ravni izobrazbe. "Pri izvajanju postopkov, ki so lahko tudi na meji zagotavljanja spoštovanja in varstva človekovih pravic, mora detektiv  oceniti sorazmernost postopka in ukrepov. Popolna liberalizacija bi pomenila, da bi se z detektivsko dejavnostjo lahko ukvarjale različne gospodarske družbe. Menimo, da bi tudi v prihodnje kazalo zadržati preglednost delovanja v okviru detektivske družbe," so zapisali.

Komisija za državno ureditev predlaga, da državni svet predlog zakona obravnava na naslednji seji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.