Dež ustavil asanacijo

Foto: Žurnal24 san-pietro mors
Asanacija kraja nesreče letala Inex-Adrie, ki je leta 1981 strmoglavilo na Korziki, čaka na boljše vreme.
Oglej si celoten članek
 
Kot nam je v pogovoru zaupal vodja operacije Bojan Kopač iz uprave za zaščito in reševanje (celemu pogovoru z njim lahko prisluhnite na spodnji povezavi) je glavna ovira za nadaljevanje asanacije letala slabo vreme, ki reševalcem onemogoča nadaljevanje dela. Glede posmrtnih ostankov, ki so jih našli med razbitinami, pa je dejal, da je preiskavo teh ostankov prevzela francoska stran, ki bo po svojih predpisih opravila dodatne analize.

Sicer pa so od ponedeljka reševalci pospravili že 20.430 kilogramov razbitin. Kopač meni, da jih je ostalo še od pet do sedem ton, vendar pa so najtežji kosi razbitin po njegovih besedah tudi najbolj oddaljeni, zato bo delo na teh območjih tudi najtežavnejše. Je pa izrazil navdušenje nad usposobljenostjo in zagnanostjo ekipe.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.