Dijaki: Šole ne damo!

Foto: Katarina Pernat
Foto: Katarina Pernat
Predvidena združevanja. Ogorčeni dijaki Serša ne izključujejo protestov.
Oglej si celoten članek

"Če se bo res zgodila ukinitev, bomo ukrepali. Lahko se zgodi, da bomo šli tudi na ceste in protestirali. Mi šole ne damo!" je v imenu dijaške skupnosti Srednje elektro-računalniške šole (Serš) Maribor za Žurnal24 povedal dijak Matej Petek.

Tudi druge šole

Pristojno ministrstvo je 1. junija direktorja Serša Ivana Ketiša seznanilo z namero, da želi njihovo šolo pridružiti Tehniškemu šolskemu centru Maribor, ki je na Teznem. Razlog je varčevanje. "To pravzaprav pomeni ukinitev, ker v sklopu tega centra elektrošola ne bo samostojna enota; zliti bomo v strojni šoli," je dodal direktor.

To pa ni edina predvidena združitev srednjih šol v Mariboru. Pod Izobraževalni center Piramida naj bi spadala tudi srednja trgovska šola, pod omenjeni tehniški center pa še srednja gradbena in srednja lesarska šola.

Sledijo odpuščanja?

Najbolj ogorčeni so na Seršu, ki je z 850 dijaki največja šola v regiji. Ketiš je prepričan, da je takšna namera ministrstva brez argumentov. Predstavniki sindikata so prepričani, da naj bi takšno združevanje pomenilo tudi presežek delovnih mest predvsem v administraciji, kar pa so na ministrstvu zanikali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 05:31 8. Junij 2012.

    Ja logično. Zakaj pa bi plačevali dva ravnatelja?

  • 05:17 8. Junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.