Dim okrog položnice

Foto: Žurnal24 Borut Žonta ne ugotavlja prvič spornih postavk na položnicah. Pravi, da so napak
Kranj. Bralcu zaračunan strošek dimnika, ki ga ne uporablja. Greje se le na elektriko.
Oglej si celoten članek

Storitve. “Upravnik stanovanjskega bloka Zveze sistemov mi je na položnici zaračunal storitev, ki je ne uporabljam,” je v pismu Žurnalu24 opozoril Borut Žonta s Zoisove ulice v Kranju. S svojim primerom želi opozoriti bralce, naj bodo pozorni na morebitne neupravičene stroške na položnicah.

Žonto je na položnici za januarske stanovanjske stroške zmotila obveznost za dimnikarske storitve, čeprav dimnika, pravi, sploh ne uporablja. “Ne uporabljam ogrevanja na trda goriva, pač pa na elektriko. Ne razumem, zakaj so mi začeli zaračunavati dimnikarske storitve, še nikoli mi jih niso. Obračunati bi jih morali tistim etažnim lastnikom, ki dimnike uporabljajo, ne pa meni,” je prepričan. Dodaja, da je upravnika na to opozoril, prepričal pa ne.

Foto: Žurnal24 null

Rezervni dimniki
Direktor Zveze sistemov Dušan Petek je bil s primerom seznanjen. Pravi, da je šlo za intervencijo na zahtevo požarnega inšpektorja. “Obstoječi dimniki v hiši so kot rezervni, ki jih je treba urediti tako, da so, če jih potrebujemo, varni za uporabo. Rezervni dimniki so solastnina vseh. O tem smo predhodno obvestili nadzorni odbor v bloku, ki se je strinjal z intervencijo in stroški. Ne more nekdo reči, da ga tak dimnik ne briga,” je pojasnil Petek.

Delno zavrnil račun
Žonta se s pojasnilom ne strinja. “Šlo je za čiščenje, ne za vzdrževanje. Tega nisem dolžan plačati. Saj ne proizvajam,” je ponovil in dodal, da je podjetju Zveza sistemi že poslal delno zavrnitev računa, napoveduje pa tudi pritožbo na ministrstvo za okolje.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.