Dimičeva prejela slabih 15.000 evrov

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Kabinet predsednika vlade je Simoni Dimic odpravnino, o kateri je odločilo sodišče, izplačal 11. marca.
Oglej si celoten članek

Nekdanja šefinja kabineta tedanjega premiera Boruta Pahorja Simona Dimic je prejela 1064,45 evra sodnih stroškov in 13.647,33 evra odpravnine, ki vključuje vse prispevke, so še zapisali v kabinetu predsednika vlade.

Delovno in socialno sodišče v Ljubljani je namreč februarja odločilo, da je Dimičeva upravičena do odpravnine v višini 11.000 evrov bruto

Dimičeva je s funkcije vodje kabineta predsednika vlade odstopila oktobra 2010 po tem, ko so se nanjo zgrnili očitki na račun poteka obnove njene hiše v ljubljanskem naselju Murgle. Hišo naj bi obnavljali delavci Vegrada na stroške Vegrada z materialom iz Celovških dvorov.

Ker je Dimičeva odstopila sama, so bili takrat v Pahorjevem kabinetu prepričani, da ni pravne podlage za izplačilo odpravnine. Tudi sama naj bi ob odstopu obljubila, da odpravnine ne bo zahtevala, a je nato marca 2011 vložila tožbo zoper kabinet predsednika vlade, s katero jo je zahtevala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:53 24. Marec 2014.

    KAJ SI NORI, ŠE ODPRAVNINO DOBI??????

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.