Dimičeva zahteva opravičilo

Foto: Žurnal24 Borut Pahor, Jadranka Kosor, sre%C4%8Danje Kranjska Gora, Simona Dimic
Simona Dimic zahteva popravek in opravičilo zaradi članka v Financah v zvezi s pisanjem o domnevni aferi pri obnovi Dimičeve hiše v Murglah. Finance odgovarjajo: Ne vidimo razloga za popravek.
Oglej si celoten članek

''Gre za komentar, v katerem je stavek, da je afera Simone Dimic opozorila tudi na nacionalni slovenski šport, to je, da se obrtnikom in gradbenikom ne plačuje davkov. Kontekst tega stavka se sploh ni nanašal konkretno na domnevne utaje davkov v domnevno nepravilnem poslu z obnovo hiše, ampak je šlo za to, da bi bilo potrebno davke znižati,'' je za zurnal24.si pojasnila avtorica članka Simona Toplak s Financ. 

Dimičeva: Obtožbe so neresnične
Dimičeva je zahtevo za opravičilo in popravek poslala po elektronski pošti, ki jo je Toplakova prejela danes zjutraj. V pismu je Simona Dimic med drugim zapisala, da omenjajo ''tudi afero z obnovo hiše Simone Dimic, ki je še enkrat opozorila na slovenski nacionalni šport, kako se, kjer se le more, izogiba davkom in dela na roko".

"Spoštovana gospa, vljudno bi vas prosila, da mi pojasnite, kaj ste s tem mislili in od kod vam ta podatek, saj gre za neresnične obtožbe in zavajanje javnosti v delu stavka, ko mi pripisujete, da sem se izogibala davkom in plačevala na roko. Verjamem, da je dolžnost novinarja, da bralce korektno obvešča o vseh stvareh, zato od vas pričakujem popravek in opravičilo.''

''Ne vidimo razloga za popravek niti opravičilo''
V omenjenem časniku ne vidijo ''nobenega razloga za popravke niti za opravičilo, saj v članku ni bilo nič narobe''. Toplakova je še enkrat poudarila, da nikjer ni pisalo, da se je ''Simona Dimic'' izognila plačilu davkov. ''Konkretni posel je bil v članku absolutno relativiziran in sklep je bil – znižajmo davke,'' še pojasnjujejo na omenjenem časniku.

V odgovoru so zapisali tudi nekatera dejstva, zaradi katerih ne vidijo razloga ne za popravek ne za opravičilo. To so, da je afera z obnovo Dimičeve hiše bila, da so bila gradbena dela domnevno narejena brez računov, da so domnevno gradili Vegradovi delavci z materialom za Celovške dvore in nenazadnje, da se je z domnevnimi nepravilnostmi ukvarjala protikorupcijska komisija, ''kar pomeni, da sumi o nepravilnostih niso nekaj, kar bi nekdo sanjal, temveč so tako resni, da se z njimi ukvarjajo državni organi, po poročanju medijev tudi policija,'' so že zapisali v odgovoru Simoni Dimic.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.