Dimnikarstvo po novem urejeno drugače

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Poslanci so z 48 glasovi za in 17 proti sprejeli zakon o dimnikarskih storitvah, ki uvaja licenčni sistem opravljanja dimnikarskih storitev in izbiro dimnikarja prepušča uporabnikom.
Oglej si celoten članek

Spremembe bodo stopile v veljavo s 1. januarjem 2017. Uporabniki bodo imeli do konca junija 2017 čas, da izberejo izvajalca dimnikarskih storitev. Storitve izbranega dimnikarja bodo morali koristiti najmanj 12 mesecev.

Če do konca junija ne bodo izbrali dimnikarja, se bo štelo, da so z izvajalcem zadovoljni in bo to delo opravljali tisti, ki ga je doslej. Po 12 mesecih bodo lahko izbrali novega, če s storitvami izbranega ne bodo zadovoljni. 

Ena licenca za celo državo

Dimnikarji bodo tako morali za opravljanje storitev pridobiti licence, ki jih bodo izdajale upravne enote. Te bodo imele tudi pristojnost licenco odvzeti. Licence bodo veljale za območje celoten države in ne bodo imele časovne omejitve. Zakon bo določal najvišje cene storitev. 

Poleg proste izbire dimnikarja zakon prinaša tudi nadgradnjo evidenc malih kurilnih naprav. Na novo bodo v evidenco vpisani podatki tako o uporabnikih kot izvajalcih in njihovi usposobljenosti ter izpolnjevanju pogojev za pridobitev licence. 

Mogoče vas zanima tudi: 

dezurni@zurnal24.si

 

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:25 25. Oktober 2016.

    mene zanima zakaj sem vsako leto plačeval dimnikarja po 28 € potem pa še stanovanjska mi pred kratkim pošlje dimnikarstvo …

  • 19:10 25. Oktober 2016.

    sloveniji vlada:<br />- dimnikarska mafija<br />- smetarska mafija<br />- komunalna mafija<br />- zdravstvena mafija<br />- lekarniška mafija<br />- darska - …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.