Diplomatom je postavil ultimat

Foto: Žurnal24 Na ministrstvu upajo, da bo opozorilo o neažurnosti spletnih strani veleposlaniš
Žbogarjevo ministrstvo je poslalo naš četrtkov članek o slabo ažuriranih spletnih straneh slovenskim veleposlaništvom. "Upam, da bo lekcija zalegla," so nam sporočili v petek.
Oglej si celoten članek
"Vaš nedavni članek je bil glede ažurnosti nekaterih spletnih strani točen in korekten ter smo ga v vednost distribuirali vsem slovenskim veleposlaništvom." Tako so nam na vprašanje, kako nameravajo ukrepati v primeru veleposlaništev, ki na spletnih straneh že leta niso objavila ničesar, odgovorili na ministrstvu za zunanje zadeve (MZZ) in dodali: "Upamo, da bo lekcija zalegla."

Odgovorni veleposlaniki
Prejšnji teden smo pisali, da številna slovenska veleposlaništva, med drugim tista na Švedskem, v Turčiji in na Irskem, ter tudi stalni predstavništvi pri Združenih narodih že leta niso objavila nobene novice.

"Veleposlaništva morajo ažurno obveščati, tudi prek spleta, o pomembnih dogodkih," so nam povedali na MZZ. "Za spletne strani posameznih veleposlaništev so primarno odgovorni veleposlaniki, ki imajo na voljo tehnično pa tudi vsebinsko podporo služb MZZ," so nam še pojasnili na ministrstvu. Prenova in posodabljanje spletnih strani veleposlaništev potekata že dlje časa, so dodali na MZZ, "vendar se tudi po naši oceni stvari premikajo prepočasi, zlasti pa so nedopustni ravno tisti primeri, na katere je opozoril vaš članek".

Brez strahu po Grčiji
Po objavi članka pa so na ministrstvu očitno posodobili tudi svoje strani. Med opozorili v zvezi s potovanji v Grčijo je bilo na straneh MZZ še prejšnji teden mogoče najti opozorilo, naj se obiskovalci izogibajo demonstracijam in "središčem večjih mest". Opozorilo, ki je veljalo "do preklica", se je nanašalo na nasilne proteste anarhistov, ki so v Grčiji izbruhnili konec lanskega leta, zamrli pa so po nekaj dneh.

Ultimat z rokom
Na MZZ so izpostavili težave s prevajanjem v lokalne jezike, zaposlenost diplomacije, dejali so, da ponekod veleposlanikov dlje časa ni bilo, a ob tem so dodali: "Vendar to niso opravičila. Veleposlaništvom smo postavili rok, v katerem morajo posodobiti vsebine svojih spletnih strani."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.