Direktor in prokurist goljufala upnike

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Murskosoboški kriminalisti so ovadili direktorja in prokurista ene izmed gospodarskih družb v Murski Soboti, ki ju sumijo oškodovanja upnikov in kršitve temeljnih pravic delavcev.
Oglej si celoten članek

"Kriminalisti so ugotovili, da sta direktor in prokurist gospodarske družbe sestavila in podpisala prodajno pogodbo, s katero so bile nepremičnine te gospodarske družbe prenesene v lastništvo samostojnega podjetnika, ki je istočasno prokurist te družbe. Plačilo kupnine ni bilo izvršeno oziroma je bila kot plačilo predložena fiktivna kreditna pogodba v višini 150 tisoč evrov, po kateri pa denar ni bil nikoli nakazan na račun gospodarske družbe," kaznivo dejanje osumljenih opisujejo na Policijski upravi Murska Sobota.

Upnikom sta povzročila premoženjsko škodo v višini 125 tisoč evrov. Oba bosta ovadena tudi zaradi kršitve temeljnih pravic delavcev, saj zaposlenim v njuni gospodarski družbi nista plačevala prispevkov za pokojninsko in zdravstveno zavarovanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:36 26. September 2012.

    Fotografija je simbolična, kako bi bilo lepo, da vse te mešetarje v SLO uklenijo.

  • 18:53 20. September 2012.

    ne smejo..ker policija tko al tko ne bo naredila NIČ!!!!!

  • 18:08 17. Avgust 2012.

    Če ne napišete katere gospodarske družbe, potem je novica brez smisla.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.