Direktor noče biti, umika se še ne

Foto: Anže Petkovšek slovenija 20.08.13, Plecnikov stadion, stadion, Bezigrad, odkrita streha zaradi
Plečnikov stadion. Pečečnik ne bo več vodil družbe BŠP; da bo prenovil stadion, verjame vse manj.
Oglej si celoten članek

Joc Pečečnik je pojasnil, da se na svojo željo umika z mesta direktorja družbe Bežigrajski športni park (BŠP), ker ima veliko poslovnih obveznosti v ZDA, kjer preživi večino leta, "družba BŠP pa zahteva navzočnost v Sloveniji". Spomnimo, BŠP je ustanovil z Mestno občino Ljubljana (MOL) in Olimpijskim komitejem Slovenije, da bi prenovil Plečnikov stadion.

Ali odstop pomeni, da ne verjame več v uresničitev projekta? "Vse manj verjamem vanjo, saj okolje v Sloveniji ni naklonjeno investicijam. Vsekakor to ne pomeni, da se bom umaknil. Projekt bom ohranjal na cevkah, dokler se razmere ne popravijo," je odgovoril in dodal, da država, v kateri imajo civilne iniciative tako moč v upravnih postopkih kot v tem primeru in v kateri le govorijo o naložbah, ne bo mogla dolgo funkcionirati: "Kdo bo prišel investirat v državo, v kateri domače podjetje, ki investira v javni prostor, na gradbeno dovoljenje čaka sedem let?"

Morda v začasno uporabo

Na mestu direktorja ga bo najverjetneje zamenjala sodelavka Maja Štefula, ki se s tem projektom ukvarja že štiri leta. O njenem imenovanju bodo glasovali na skupščini BŠP 14. novembra, na kateri se bodo po njenih besedah tudi dogovorili, česa se bodo najprej lotili.

Streho, ki jo je razkrilo avgustovsko neurje, bodo popravili v najkrajšem možnem času, je napovedal Pečečnik, čeprav je "naš denar namenjen projektu prenove, ne pa vlaganju v trenutno stanje, ki se bo tako ali tako porušilo ali prenovilo". Kot je dejal, se kljub opravljeni analizi še niso odločili, ali bodo stadion uredili za začasno uporabo: "Verjetno se bomo odločili, da ga začasno spravimo v funkcijo za nekatere cenejše in masovne dogodke."

Stanovalci Fondovih blokov, ki nasprotujejo Pečečnikovi prenovi, pa so včeraj MOL predlagali, naj zahteva, da se stadion za Bežigradom obnovi v prvotni podobi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.