Direktor res brez?

Foto: Žurnal24 Delavci Vemonta počasi obupujejo, direktor Uršnik odhaja, Tovšakova pa naj bi še
Vemont. Delavci so le prejeli novembrske plače, direktor pa trdi, da si ni izplačal še niti ene.
Oglej si celoten članek

 

170 zaposlenih v Vemontu še čaka na decembrske in januarske plače ter lanski regres.

 

Uroš Uršnik, ki je na direktorskem stolčku v začetku januarja nasledil Dragana Stojakovića, naj bi si izplačal več plač, kot so jih prejeli delavci,” je dejal eden od 170 zaposlenih v Vemontu, ki nas je poklical v uredništvo.

Ob tem ga je zanimalo tudi, kdo ima denar za dokapitalizacijo, ki že intenzivno poteka.

Lastniki še neznanka
Kot je zatrdil Uršnik, so delavci prejšnji teden prejeli novembrske plače, kar je potrdil tudi sindikalist Srečko Čater. Ta je dodal, da so delavcem – preverjeno – poplačali tudi kredite ter davke in prispevke do novembra. Trenutno jim dolgujejo še decembrske in januarske ter lanski regres.

Sam si do zdaj nisem izplačal še nič,” je dejal Uršnik. Potrdil je, da poteka dokapitalizacija: “Vegrad nam je ostal veliko dolžan in to luknjo zdaj krpamo iz naslova poslovne dokapitalizacije.”

Na izrecno vprašanje, ali nemara za vsem tem še vedno stoji Hilda Tovšak, je dejal le, da bodo lastniki znani kmalu: “Predvidevam, da bodo postopki končani 
do konca aprila.”

Stojaković bi, pa nima
Kot je povedal Čater, naj bi pol milijona evrov prispeval podjetnik Matjaž Delčnjak, ki je za Vegrad kot podizvajalec opravil veliko zemeljskih del. Zanimivo je, da je po javno dostopnih podatkih GVina Delčnjak pred manj kot enim mesecem ustanovil novo družbo Veming gradbeništvo.

Zagotovo pa v dokapitalizacijo ni vložil niti evra nekdanji direktor Stojaković, čeprav so nekateri menili drugače. “Žal za to nimam denarja, če bi ga imel, pa bi ga vložil v Vemont, ker verjamem vanj. Bil sem pripravljen dati celo stanovanje, a se prejšnji lastniki s tem niso strinjali,” je dejal Stojaković.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.