Discovery izgubil spojko

Foto: Žurnal24 Discovery je že na poti na Zemljo.
Z raketoplana Discovery, ki se vrača na Zemljo, je odpadla kovinska spojka, ki je del toplotne izolacije. Posadka naj ne bi bila v nevarnosti.
Oglej si celoten članek

Ameriška vesoljska agencija Nasa je sporočila, da so člani posadke na raketoplanu Discovery opazili, da je z raketoplana odneslo pravokoten predmet. Izkazalo se je, da gre za eno od treh kovinskih spojk, ki so del toplotne izolacije. Spojka predstavlja zaščito hitrostne zavore pred visokimi temperaturami med vzletanjem raketoplana. Manjkajoča sponka naj ne bi pomenila nevarnosti za varno vrnitev.

Posadka je sporočila tudi, da nekaj štrli iz krmilne naprave raketoplana. Inženirji Nase menijo, da gre najverjetneje za optično prevaro, ki jo povzroča rob krmilne naprave.

Sedemčlanska posadka raketoplana Discovery se vrača na Zemljo v soboto. Pristali naj bi na Floridi, in sicer ob 15.15 po srednjeevropskem času.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.