Discovery na poti do ISS

Foto: Žurnal24 Discovery se približuje koncu svojega življenja. (Foto: Reuters)
Vesoljska ladja Discovery se bo za 13 dni pridružila misiji na Mednarodni vesoljski postaji (ISS).
Oglej si celoten članek

 

Vzlet se je zgodil ob 12.21 minut po našem času, Discovery pa bo na ISS pripeljal za 7,7 tone opreme in zaloge hrane ter vode, piše BBC.

Na postaji so predvideni trije sprehodi v vesolje, tekom teh pa bodo astronavti izvedli vzdrževalna dela in pobrali semena, ki so jih eksperimentalno posadili na postaji.

Kljub nekaterim težavam na pospeševalnikih, so Nasini inženirji v nedeljo soglasno dali zeleno luč za polet. Temu bodo v prihodnosti sledili še štirje, potem pa bodo floto shuttlov letos upokojili.

Polet je z vidika kadrovske zasedbe zgodovinski, saj bodo v vesolje poslali tudi tri astronavtke, kjer se bodo pridružile ruski kolegici. Na tej misiji bo tako naenkrat največ žensk doslej. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.