Discovery se vrača domov

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Raketoplan Discovery se je odpravil nazaj proti Zemlji.
Oglej si celoten članek

Discovery naj bi v Kennedyjevem centru na Floridi pristal 19. aprila on 8.54 po lokalnem času (14.54 po srednjeevropskem). Gre za enega zadnjih poletov ameriških raketoplanov, saj so pred njihovo upokojitvijo predvideni le še trije.

Nasa  je namreč pred kratkim sporočila, da si želi omenjena plovila "upokojiti" do septembra, vendar bi lahko zaradi tehničnih in vremenskih težav zadnji polet preložili na začetek leta 2011.

Uspešen tretji sprehod
Ameriška astronavta Rick Mastracchio in Clayton Anderson sta pred štirimi dnevi uspešno izvedla tretji in zadnji načrtovani sprehod v vesolju, ki je trajal šest ur in 24 minut in med katerim sta dokončala namestitev novega zunanjega rezervoarja z amoniakom na Mednarodno vesoljsko postajo (ISS), ki bo skrbel za hlajenje postaje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.