Distrofik lahko pristane na cesti

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Danijel Spasojević. Vsi ga zavračajo, v centru Soča pa ima nastanitev potrjeno le še do petka.
Oglej si celoten članek

Distrofik Danijel Spasojević začasno biva v ljubljanskem rehabilitacijskem centru Soča, a ima posteljo potrjeno le še do petka. Kam bo šel potem?

V domovih ni kapacitet

“Prosili smo okoli 20 domov za ostarele, a ga niso sprejeli nikjer,” pravi direktorica Centra za socialno delo Celje Olga Bezenšek Lalić, ki ocenjuje, da sta težavi tudi Spasojevićeva mladost in njegove posebne potrebe. Predsednik društva distrofikov Boris Šuštaršič pa dodaja, da domovi nimajo dovolj primernega osebja za Spasojevićevo oskrbo.

Spor z društvom

Šušteršič pravi, da tudi društvo nima primernih kapacitet v svojih objektih v Ljubljani in Izoli: manjkajo jim proste postelje, usposobljeno osebje in denar. Spasojević in predsednica društva YHD Elena Pečarič temu oporekata; prepričana sta namreč, da društvo kapacitete ima.

Napoved protestov

Spasojević za jutri in petek napoveduje javne proteste, ki jih bo podprla tudi skupina 15o.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.