Dnevno tudi tisoč hladilnikov manj

Foto: Žurnal24 Proizvodnjo si je marca ogledal premier Borut Pahor. (Foto: Mojca Marot)
Gorenje. Začasno zaustavlja eno izmed proizvodnih linij, zaposleni bodo prerazporejeni.
Oglej si celoten članek

Velenje. “Manjša proizvodnja hladilno-zamrzovalnih aparatov v zimskih mesecih je v naši panogi običajna. Proizvodnjo bomo zmanjšali tako v Velenju kot Valjevu, pri čemer bomo eno od proizvodnih linij za hladilne aparate v Velenju začasno povsem ustavili. S tem bomo optimizirali proizvodne procese,” je pojasnila Elizabeta Biluš iz službe za odnose z javnostmi v Gorenju, kjer smo preverjali govorice, da naj bi prenehali izdelovati hladilnike.

Do spomladi okrnjeno
Da gre zgolj za začasen ukrep, nam je potrdil tudi Žan Zeba, predsednik sindikata Skei poslovnega sistema Gorenje. “Gre za to, da zmanjšamo zaloge. Že februarja bo proizvodnja verjetno spet normalna,” je povedal za Žurnal24. Po njegovih besedah to pomeni, da bodo vsak dan izdelali kakšnih tisoč hladilnikov manj; namesto štiri tisoč le tri tisoč.

“Zaposlene so nadrejeni o tem pravočasno obvestili na sestankih in razlogov za strah ni. Nekaj jih bo prerazporejenih, nekaj pa jih bo v tem času koristilo tudi dopust,” je napovedal Zeba.

300 zaposlenih je letos odšlo iz Gorenja, večina zaradi upokojevanja.

V Gorenju so poudarili, da bodo zaposlene, ki so delali na tej liniji, prerazporedili na druga delovna mesta znotraj obrata hladilno-zamrzovalnih naprav, pa tudi v obrate kuhalnih naprav in pralno-pomivalnih strojev. “Zanimivo je, da imamo v zadnjem četrtletju več naročil ravno za kuhalne aparate in sušilne stroje,” je ob tem dejala Biluševa.

Še dva tedna
Kot vsako leto pa bo tudi letošnji december za Gorenjeve delavce krajši, saj bodo v proizvodnji nehali delati že 17. decembra, v režiji pa teden pozneje. “Terminski koledar za naslednje leto je že pripravljen, a ker ga mora potrditi še svet delavcev, vam tega, kdaj se bomo po novem letu vrnili na delo, še ne moremo izdati,” je razložila Biluševa. Bodo pa zaposleni tudi letos deležni božičnice – a njena višina še ni znana.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.