Do 9000 evrov, če jih zaposlite

Foto: Žurnal24 "Pri mladih je neverjetno to, koliko optimizma in truda vlagajo v okrevanje. Mla
Danes se izteče prvi rok za oddajo vlog na javni razpis, ki je namenjen spodbujanju zaposlovanja dolgotrajno brezposelnih oseb, ki prejemajo denarno socialno pomoč.
Oglej si celoten članek

Zavod za zaposlovanje z razpisom, ki je bil objavljen 28. maja, načrtuje, da bodo delodajalci zaposlili do 150 dolgotrajno brezposelnih oseb, prijavljenih na zavodu, ki vsaj 12 mesecev v zadnjih 16 mesecih prejemajo denarno socialno pomoč pri centru za socialno delo.

Do subvencije za zaposlitev so upravičeni tržni in netržni delodajalci, razen tistih, ki poslujejo v sektorju države. Delodajalci so lahko pravne ali fizične osebe, registrirani morajo biti za opravljanje dejavnosti v Sloveniji, izpolnjevati pa morajo še ostale razpisne pogoje.

Do 9000 evrov na osebo
Delodajalci lahko prejmejo 4500 evrov subvencije, če zaposlijo brezposelno osebo iz ciljne skupine razpisa za določen čas najmanj enega leta neprekinjeno, in sicer s 40-urnim delovnim časom na teden. Subvencijo v višini 9000 evrov lahko prejmejo, če zaposlijo takšno brezposelno osebo za nedoločen čas s 40-urnim delovnikom.

Naslednji rok za oddajo vlog je 16. avgusta do 12. ure, zadnji rok za oddajo vlog pa se izteče 6. decembra letos, če ne bodo razpoložljiva sredstva porabljena že prej.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.