Do garaže izkopal rov

Foto: PU Koper Gojenje marihuane Foto: PU Koper Gojenje marihuane Foto: PU Koper Gojenje marihuane Foto: PU Koper Gojenje marihuane Foto: PU Koper Gojenje marihuane Foto: PU Koper Gojenje marihuane Foto: PU Koper Gojenje marihuane Foto: PU Koper Gojenje marihuane Foto: PU Koper Gojenje marihuane
Na Obali so v drugi polovici februarja odkrili že tri prostore za hidroponično gojenje marihuane.
Oglej si celoten članek

Nekateri "gojitelji" hidroponične konoplje se ponašajo s precejšnjo mero domišljije. Enaintridesetletnik iz okolice Pirana je za ta namen preuredil kar garažo stanovanjske hiše. Garažo je dejansko nepredušno zaprl, edini dostop je bil predor, ki ga je izkopal med stanovanjskim delom hiše in garažo.

Policisti so mu med preiskavo zasegli 43 sadik in manjšo količino že posušene konoplje. Zasegli so mu tudi predelano pištolo zastava.

Večjo žetev že požel

Hišno preiskavo so opravili tudi pri 19-letnem Koprčanu. Odkrili so okoli 200 lončkov z ostanki stebel konoplje in manjšo količino vzgojene konoplje. Večjo žetev je tako mladenič opravil že pred prihodom policije.

Pod vplivom se rezal s steklom

Prirejeni prostor so odkrili tudi pri 38-letnem občanu iz okolice Kopra. Zasegli so mu 22 sadik in šest vrečk s praškom. Izkazalo se je, da je prah Koprčan naročil preko spleta iz Anglije. Uporabljal naj bi ga za lajšanje bolečin, dejansko pa je pod vplivom razbijal steklo v hiši in sam sebe z razbitinami huje poškodoval. Zaradi vpitja in razbijanja je bila policija v izhodišču obveščena o dogajanju v hiši osumljenca.

Turbomarihuana

Hidroponično gojenje marihuane se v marsičem razlikuje od gojenja konoplje na prostem, predvsem pa je veliko bolj dobičkonosno. Tako pridelana konoplja je veliko močnejša, saj vsebuje večje količine THC. Gojenje mora potekati v posebnih pogojih: rastline ne rastejo v zemlji, pač pa v mešanici peska, gramoza in žaganja, količine vode in svetlobe morajo biti dovolj velike, dodajajo naravna ali kemična gnojila.

Vsi trije osumljeni so imeli nameščene tudi posebne zračne filtre za zračenje, da se vonj marihuane v okolici objektov ne bi zaznal.

Če so pogoji optimalni, je možni tudi do šest žetev na leto, za kilogram hidroponično gojene konoplje pa se da iztržiti od štiri do pet tisoč evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.