Do novega direktorja z razpisom

Tožilstvo. Ministrstvo išče človeka, ki bo zamenjal Boštjana Škrleca.
Oglej si celoten članek

Poziv. Vrhovno tožilstvo je takoj po novoletnih praznikih pristojnemu ministrstvu za notranje zadeve predlagalo, naj objavi razpis za iskanje njihovega novega direktorja. "Ker gre za mesto direktorja osrednjega in najvišjega državnega tožilstva, je potrebno, da to mesto zaseda oseba, ki je tudi sicer državni tožilec in kot tak tožilsko delo pozna," pojasnjujejo na tožilstvu.

Zamenjal bo Škrleca

Novi direktor bo zamenjal Boštjana Škrleca, ki ga je vlada Boruta Pahorja za generalnega direktorja imenovala na svoji zadnji seji januarja lani. Potem ko je Škrleca nato vlada Janeza Janše junija razrešila, je na upravnem sodišču razrešitev izpodbijal s tožbo, a ga je upravno sodišče zavrnilo in potrdilo vladno razrešitev. "Odločitev upravnega sodišča pomeni, da mesto generalnega direktorja, ki je nezasedeno že od poletja lani, še naprej ostaja nezasedeno – bodisi do izvedbe postopka dodelitve državnega tožilca za opravljanje teh nalog bodisi do izvedbe javnega natečaja za imenovanje javnega uslužbenca na ta položaj," dodajajo na tožilstvu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.