Do policistov so se pripeljali z mobilnikom v roki

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Kranjski in škofjeloški policisti so včeraj dopoldne v Kranju in Škofji Loki poostreno nadzirali ali so udeleženci v vozilih med vožnjo pripeti. V nekajurnem nadzoru so preverjal uporabo varnostnih pasov pri voznikih in sopotnikih na sprednjih in zadnjih sedežih, pozorni pa so bili tudi na druge prekrške.
Oglej si celoten članek

Policisti  so  ugotovili  36  kršitev  prometnih  pravil,  večinoma  zaradi neuporabe varnostnih pasov, v osmih primerih pa so se vozniki do policistov pripeljali  z  mobilnim  telefonom  v  roki. 

"Poudarjamo,  da je oboje zelo nevarno.  Z  varnostnim pasom v vozilih namreč pripenjamo življenje, saj so sile,  ki  v  nesrečah delujejo na telo preprosto prevelike, da bi se lahko sami  obdržali  na  sedežu. Zato praktično vedno pride do telesnih poškodb, tudi pri manjših hitrostih," pri tem izpostavlja Bojan Kos s kranjske policijske uprave.

Dodaja, da je vožnja s telefonom v roki, ki je med vozniki očitno še vedno precej  razširjena, pa je primerljiva z vožnjo pod vplivom alkohola, saj  to prepovedano opravilo med vožnjo zahteva določeno stopnjo pozornosti in  manjša  voznikovo  zbranost,  zaradi  katere  je voznik manj pozoren na dogajanje na cesti.

Aktivnosti za večjo rabo varnostnih pasov bodo potekale do 20. septembra. Za oba omenjena prekrška po naši zakonodaji velja kazen 120 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.