Do več denarja z združevanjem bolnišnic

Foto: Saša Despot Slovenija 18.03.2013 Tomaz Gantar kandidat za ministra za zdravje, pred pristojn
Zdravstvena reforma. O podeljevanju koncesij ne bo odločal le župan, posredoval bo lahko tudi minister.
Oglej si celoten članek

"Če bom ugotovil, da imam zvezane roke, ne bom več videl smisla v nadaljevanju dela," pravi minister za zdravje Tomaž Gantar ob začetku javne razprave o prvem zakonu zdravstvene reforme – predlogu zakona o zdravstveni dejavnosti. Podobna predloga sta pripravila že ministra Borut Miklavčič in Dorijan Marušič, vendar zaradi nepodpore koalicijskih strank in zdravniških organizacij nista bila sprejeta.

Manj pooblastil zbornici

Vrsto in trajanje zdravniških specializacij bi po novem določalo ministrstvo za zdravje, prav tako bo ministrstvo v izrednih primerih lahko nadzorovalo strokovno delo zdravnikov. Zdravniški sindikat Fides nasprotuje strogemu omejevanju popoldanskega dela zdravnikov pri drugih izvajalcih, ki bo omejeno na šest ur na teden. V od dveh do treh letih po sprejetju zakona pa naj bi se po napovedi ministra izpeljali predvideno združitev bolnišnic.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.