Dobavitelji naj poskrbijo zase

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Žiga Debeljak. Vsi računajo, da bo Mercator odvisna družba Agrokorja.
Oglej si celoten članek

V interesu Mercatorja je, da se prodajni postopek čim prej zaključi, "na en ali drug način, vendar dokončno", je včeraj opozoril predsednik uprave Mercatorja Žiga Debeljak. Dodal je, da zaradi prodajnih postopkov težko normalno urejajo odnose z dobavitelji, bankami in zaposlenimi, saj vsi kalkulirajo, da bo Mercator odvisna družba Agrokorja.

Dobil tri tedne časa

Nadzorni svet je dal Debeljaku pogajalska izhodišča ter tri tedne časa za pogajanja z Agrokorjem in prodajalci. Dogovor z Agrokorjem naj bi zaščitil Mercator pred finančnim izčrpavanjem in delavce pred odpuščanjem in zniževanjem plač, Mercator pa bi razkril podatke o svojih posojilih in nepremičninah. Debeljak težav s sklepanjem dogovora ne pričakuje.

"Predmet tega dogovora ni urejanje položaja slovenskih dobaviteljev, saj je to stvar konzorcija prodajalcev," je izrecno opozoril Debeljak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • Mercator - Evropsko združenje delničarjev izrazilo podporo prodaji večinskega paketa delnic<br /><br />www.youtube.com/user/vzmdpilot#p/a/u/0/1NxKl2-HR4g <br /><br />Omizje o prihodnosti Mercatorja<br /><br …

  • 22:06 15. November 2011.

    A mu je res ćarapan govoru PINKI?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.