Dobil je pogojno

Foto: Žurnal24 Lah je že napovedal pritožbo zoper sodbo, ki je do pravnomočnosti ne želi koment
Obsojen. Igorju Lahu kazen za zlorabo položaja.
Oglej si celoten članek

Drugi najbogatejši Slovenec Igor Lah je bil včeraj kaznovan s polletno zaporno kaznijo. Ne bo mu je treba odsedeti, če v dveh letih po pravnomočnosti te sodbe ne bo zagrešil novih kaznivih dejanj. Tožilstvu je sicer uspelo dokazati, da je zlorabil direktorski položaj, ko je leta 1996 med vodenjem družb Divida, Kompas Skladi 1 in Kompas Skladi 2 poslovnežu Damjanu Plescu omogočil 135 tisoč evrov kapitalskega dobička z delnicami Mercatorja.

Lah se je zagovarjal, da se je želel le izogniti plačilu davka in vlagateljev ni oškodoval. Sodbe ni želel komentirati, njegov odvetnik pa je že napovedal pritožbo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.