Dodatek že dodan

Foto: Žurnal24 Formula: (večja + manjša tarifa) – (število dni v mesecu X 10 kilovatnih ur)
Elektro Gorenjska (EG) je na novembrskih položnicah zaračunal tudi tako imenovani dodatek za visoko porabo.
Oglej si celoten članek

Za vsako kilovatno uro, ki preseže povprečno dnevno porabo, zaračuna distributer skupaj z davkom dodatna dva centa. Za primerjavo, znesek na položnici je po novem pri dvakrat preseženi povprečni mesečni porabi višji za dobrih šest evrov. 

Uvedbo dodatka je Elektro Gorenjska napovedal konec septembra in pojasnil, da želi odjemalce spodbuditi k varčnejši porabi. Dejstvo je tudi, da želi tako vsaj nekoliko omiliti izgubo, ki jo ima zaradi prenizke cene električne energije.

Povprečna dnevna poraba znaša deset kilovatnih ur, mesečna okrog tristo, odvisno od števila dni, letna pa 3.650. Na položnici je dodatek zaveden kot posebna postavka, številka pod količino ur pa je razlika, do katere EG pride tako, da najprej sešteje ure večje in manjše tarife, potem pa od vsote odšteje produkt desetih kilovatnih ur in števila dni v tekočem mesecu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.