Dogovor o prodaji zemljišča družbi IKEA

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Dogovarjanja za prvo Ikeino prodajalno v Sloveniji se nadaljujejo, sklenjena je že predpogodba o prodaji zamljišča.
Oglej si celoten članek

“Družba Triglav, Upravljanje nepremičnin, ki je odvisna družba Zavarovalnice Triglav, je z družbo IKEA Slovenija sklenila predpogodbo o prodaji zemljišča v območju BTC v Ljubljani,” so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili s Triglava.

Prodajajo 60 odstotkov zemljišča

Pojasnjujejo, da vsebuje sklenjeni dogovor več odložnih pogojev, ki se morajo predhodno izpolniti, sicer pogodba o prodaji ne bo sklenjena. Med njimi je najbolj bistven ustrezna sprememba občinskega prostorskega načrta za navedeno zemljišče.

“Skupina Triglav prodaja dobrih 60 odstotkov zemljišča, ki je v njeni lasti v navedenem predelu. Preostanek zemljišča je skladno s strateškimi usmeritvami Skupine tudi namenjen prodaji morebitnim drugim zainteresiranim kupcem,” so zapisali. Dodajajo, da bo Skupina Triglav v primeru uspešne realizacije prodaje zemljišča družbi IKEA javnost obvestila na primeren način.

Po nekaterih pričakovanjih bo prva Ikeina poslovalnica v Sloveniji postavljena leta 2017.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.