Dojenčka rešil iz goreče stolpnice

Foto: Žurnal24 Londonski gasilci so se s požarom borili deset ur.
Britanski mediji so se razpisali o 22-letnem junaku, ki je iz goreče stanovanjske stolpnice rešil desetmesečno dojenčico.
Oglej si celoten članek

34-letna Sharon O'Shea se je zaklenila iz stanovanja v 15-nadstropni stolpnici na jugozahodu Londona, ko je v smeti odnesla umazane pleničke svoje 10-mesečne hčerke Layle. Medtem je v stolpnici izbruhnil požar, ki se je hitro širil po stavbi.

Tommy Mackay je s prijatelji v bližini igral nogomet in videl dim, ki se je valil iz stavbe. "Skupaj s prijatelji smo stekli tja," je 22-letnik povedal za britanske medije. "Neka ženska je kričala: 'Moj otrok je ujet v 15. nadstropju'. Stekel sem po stopnicah. Dim je bil povsod, zato nisem nič videl in čutil sem vročino. Tam je bil kitajski deček, ki je s palico za golf razbijal po vratih. Naredil je le luknje. Zato sem brcnil v vrata, stekel v stanovanje, pokril dečkovo glavo z majico in stekel dol," je opisal svojo reševalno akcijo. Okoli sto gasilcem je v približno petih urah uspelo omejiti požar. Evakuiranih je bilo 250 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.