Dokazi za zdaj ostajajo zakoniti

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slikar in brigadir pogorela pred okrožnim sodiščem. O njuni prošnji odločajo še višji sodniki.
Oglej si celoten članek

Slikarju Juretu Cekuti in upokojenemu vojaškemu brigadirju Petru Zupanu naj bi že v naslednjih mesecih vendarle začeli soditi zaradi domnevne koruptivnosti in izdaje tajnih državnih podatkov finskemu podjetju Patria, da bi to lažje sklenilo posel z državo.

Že pred časom je ljubljansko sodišče v celoti zavrnilo zahtevo Cekute, naj se večina dokazov, zbranih proti njima, izloči, češ da so jih avstrijski in finski preiskovalci zbrali nezakonito in jih zato slovenska policija sploh ne bi smela uporabiti v postopku, ki se vodi proti njima. O tem, ali so dokazi res nezakoniti, zdaj odločajo še na višjem sodišču, kamor se je Cekuta pritožil, potem ko ga je okrožno sodišče zavrnilo. Zadnje naj bi o tej pritožbi odločilo v kratkem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.