Dolgo branje računov

Foto: Žurnal24 Zpiz tega blaga ni nikoli prejel, temveč naj bi se denar stekel v žepe obdolženc
WC-afera. Ta teden še vedno branje obtožnice.
Oglej si celoten članek

Z branjem obtožnice, ki se je začelo na prvem naroku – samo število računov in dobavnic je dolgo kar 17 tipkanih strani –, se bo v četrtek nadaljevalo sojenje v tako imenovani toaletni aferi.

Marjan Tomažič ter Danilo Pintar iz Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (Zpiz) ter Milojka in Janko Globokar ter Cvetka Medveda iz enote Mavrica na Wolfovi ulici v Ljubljani naj bi Zpiz ogoljufali za dobrega pol milijona evrov. Med obdolženci je bil tudi direktor splošnega sektorja Zpiz Tone Koprivnikar, a je pred sojenjem umrl.

Tožilstvo jim očita, da so s ponarejenimi računi in dobavnicami prikazovali lažno sliko o prodaji toaletnega papirja ter toaletnih brisač.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.