Dom na Korošici zgorel, trije planinci poškodovani

Foto: Planinska Zveza Slovenije Kocbekov dom na Korošici
Sinoči okoli pol sedmih zvečer je zagorelo v Kocbekovem domu na Korošici v občini Luče.
Oglej si celoten članek

Na kraj nesreče je prihitel helikopter policije, posredovali so gasilci ter gorski reševalci.

V požaru so bili poškodovali trije planinci, ki so bivali v domu. Helikopter jih je prepeljal na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Gre za tuje državljane - žensko z dvema mlajšima otrokoma.

Foto: Planinska Zveza Slovenije Kocbekov dom na Korošici Vzrok požara še ni znan. Spletni portal kamnik.info piše, da naj bi požar izbruhnil zaradi neprevidnosti oziroma pomote pri ravnanju z neznano vnetljivo tekočino, za katero naj bi uporabniki koče, v kateri ni bilo oskrbnika, mislili, da je voda. Planinsko kočo je ogenj v celoti uničil.

Zaradi pomanjkanja vode, je gašenje oteženo.

*Fotografija požara je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:02 22. Oktober 2017.

    Vsak n anovo zaposleni delavec - oskrbnik- je pri nastopu dela podpisal , da je seznanjen z varstvom pri delu …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.