Domovi za upokojence bodo dražji

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Podražitve. Mesečni račun za dom upokojencev bo povprečno višji od 20 do 25 evrov.
Oglej si celoten članek

Domovi za ostarele se bodo podražili. Na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve so povedali, da so v fazi izdajanja soglasij za podražitve, zato dokončnih podatkov, kolikšne bodo, še nimajo.

Izdali že 77 soglasij

Do zdaj pa so izdali soglasja 62 domovom – javnim zavodom in 15 domovom – koncesionarjem. Za standardno dvoposteljno sobo s souporabo sanitarij in storitvijo oskrba I bo povprečno treba odšteti 2,7 odstotka več.

Oskrba I je namenjena tistim, ki potrebujejo najmanj pomoči in so najbolj samostojni. Enaka soba s storitvijo oskrba IV, ki zagotavlja nego najbolj nebogljenih prebivalcev doma, pa bo dražja za povprečno 2,4 odstotka.

Cene oskrbe v domovih za ostarele so okrog 900 evrov na mesec, kar pomeni, da bo podražitev pomenila od 20 do 25 evrov višji mesečni račun.

Domovi s koncesijo so sicer dražji, saj lahko v ceno oskrbe vštejejo tudi strošek investicije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.