Donacije niso dovolj pregledne

Foto: Žurnal24 Poročilo NO bodo mestni svetniki skupaj z odlokom o lanskem zaključnem računu MO
Nadzorni odbor. Mestni občini nalaga 19 obveznih priporočil in predlogov.
Oglej si celoten članek

Mestna uprava naj pripravi ustrezen interni akt, v katerem bo na enem mestu celovito urejena problematika donacij Mestni občini Ljubljana (MOL) – to področje je pomanjkljivo urejeno, ugotavlja nadzorni odbor (NO) MOL v poročilu za lani.

Vrtci in razsvetljava
Lani je MOL za investicijsko vzdrževanje vrtcev plačala skupno dobra dva milijona evrov, kar je bila le 72-odstotna realizacija. Realizacija je v veliko primerih močno odstopala od načrtovanih zneskov, tako navzgor kot navzdol; NO ugotavlja, da je načrtovanje neustrezno.

MOL naj zato pripravlja enotne oziroma skupne javne razpise, če pa to ni mogoče, naj razmisli o drugačni organiziranosti vrtcev. Med zanimivejšimi “obveznimi priporočili in predlogi”, ki jih NO nalaga MOL, je priprava analize učinkov prenosa dela del z Javne razsvetljave na Javna parkirišča in tržnice ter analiza stroškov opravljanja tega sklopa javne gospodarske službe.

Presenetljiv protokol
Za dejavnost župana in podžupanov je bilo lani načrtovanih 740 tisoč evrov, realizacija je bila 85-odstotna, več kot polovica sredstev pa je šla za protokolarne storitve.

NO je zaprosil za razčlenitev konta posebni material in storitve in dobil odgovor, da gre za stroške uničenja odpisanih osnovnih sredstev. “Pojasnilo preseneča, saj je znesek v višini 81.268 evrov, za katerega smo prosili pojasnilo, knjižen pri uporabniku župan – protokol,” se v poročilu čudi predsednik NO Ivan Oven.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.