Dopustujte kot državni uradnik

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Počitniške zmogljivosti, namenjene dopustovanju zaposlenih in upokojenih v državni upravi, so v času vrhunca poletne sezone z nekaj izjemami že zasedene, je pa še precej prostih mest v začetku septembra.
Oglej si celoten članek

Do konca aprila so se na razpis za počitnikovanje v letošnji poletni sezoni lahko prijavili zaposleni na ministrstvih z organi v sestavi, vladnih službah, upravnih enotah, sodiščih, tožilstvih in državnih pravobranilstvih, za nezasedena mesta se zdaj lahko prijavi kdorkoli, le da so cene nekoliko višje. 

Počitniške enote se bodo dodeljevale na podlagi vrstnega reda prispelih prijav, s predhodno telefonsko rezervacijo, cene pa se za zunanje uporabnike gibljejo med 26 in 64 evri na noč. 

Istra in otoki skoraj "razprodani"

Skupaj je na voljo 28 počitniških enot s tremi do šestimi ležišči v Sloveniji in 56 počitniških enot na Hrvaškem, 34 v Istri in 18 na otokih.

Največje povpraševanje je očitno na hrvaških otokih, kjer je bilo včeraj prost le še en apartma (garsoniera) za štiri osebe na Cresu v terminu ob koncu avgusta in v začetku septembra za ceno 36 evrov na noč. 

Nekoliko več je prostih kapacitet v začetku septembra v Istri, kjer se še najdejo prosta mesta v Umagu, v Dajli, Neredi, Novigradu, ter v Barbarigi. 

Za Slovenijo manj zanimanja

V Sloveniji, kjer se lahko letuje v Termah Čatež, v Luciji, portorožu, Kranjski Gori, na Rogli, v Bohinjski Bistrici, Bovcu in na Kopah, je nekaj prostih terminov še v juliju in avgustu. Skoraj povsod pa se prosti apartma najde v začetku septembra. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.