'Dost' 'mamo tega!'

Foto: Žurnal24 Delavci do naslednjega četrtka zahtevajo julijske plače in priklop elektrike, do
Če Nagode ne bo izplačal plač, bodo zaposleni šli pred Schwarz.
Oglej si celoten članek

Zaposleni podjetja MKT Print in hčerinske Euroadrie so včeraj skeptično sprejeli predsednika upraveBoštjana Nagodeta, ki je včeraj za Žurnal24 izjavil, da jim je nakazal akontacijo julijskih plač, a tistih 300 evrov očitno (še) niso dobili na račun.

“Daj ne laži, porkaduš,” je zadonelo iz enega od grl, ko je Nagode rekel, da je razlog za insolventnost padanje števila naročil. Ni logično, je bil glasen tudi prvi mož Pergama Dušan Rebolj, “da lastnik odlično podjetje s 160 naročili in dobrim poslom pripelje v stečaj”. Po njegovih besedah gre lahko le za nesposobnost odgovornih ali odlivanje posla iz podjetja. “Mi bomo to raziskali, 'mamo dost' tega,” je pribil.

Težave v MKT Printu so se začele, meni Božo Frišek, eden od zaposlenih, ko je tiskarna Schwarz kupila Tosamo. Lastnik Schwarza je Boštjan Nagode, ki pa v MKT Printu nima lastniškega deleža. Da so se v vrhniški Schwarz prelivala naročila, so prepričani tudi drugi delavci. Zato nameravajo, če njihove zahteve do četrtka ne bodo izpolnjene, protestni shod organizirati pred Schwarzem.

Za najem proizvodnje v MKT Printu se zanima skupina Krater, ki pa noče plačati sto tisoč evrov dolga za elektriko, jo je pa pripravljena plačati za dva meseca naprej.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.