Dostava ves dan

Foto: Žurnal24 Predloge sprememb bodo obravnavali na naslednji seji sveta. (Foto: Iztok Golob)
Kranj. Predlogi: cenejša parkirnina, parkiranje v stranskih ulicah...
Oglej si celoten članek

Promet. Dostava naj bi bila po novem spet možna ves dan. To je eden izmed predlogov, ki jih bo na naslednji seji sveta predstavila kranjska mestna uprava. Paket sprememb je v veliki meri predlagal svet Krajevne skupnosti (KS) Center.

Do zdaj je bila dostava omejena do 10. ure ter med 16. in 17. uro. KS Center je predlagala tudi, naj se stanovalcem dovoli parkiranje v stranskih mestnih ulicah. Zlorab in vnovične poplave jeklenih konjičkov v mestu se predsednik KS Aleksander Pavšlar ne boji: “V predlogu odloka je zelo natančno opredeljeno, kje bo mogoče parkirati. Verjamem, da je redarska služba sposobna narediti red.

Namen je izboljšanje dostopnosti za obiskovalce in pomoč poslovnim dejavnostim v mestu.
Aleksander Pavšlar

Štiri namesto deset
V starem delu mesta se obeta pocenitev parkirnine. Prva ura bo še vedno dva evra, vsake nadaljnje pol ure pa štiri evre namesto zdajšnjih deset. Predlagan je tudi umik omejitve parkiranja pri Čebelici. Parkirišče je trenutno med 17. in 8. uro namenjeno samo stanovalcem, po mnenju Pavšlarja pa ne deluje optimalno. “To omejitev bi odpravili, namen pa je izboljšanje dostopnosti obiskovalcem ter pomoč trgovcem in drugim poslovnim dejavnostim v mestu,” pravi.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.