Dovolj je že 50 km/h

Foto: Žurnal24 52-letna voznica in 31-letnik voznik sta na kraju nesreče umrla, 25-letnico pa s Foto: Žurnal24 Huda nesreča v Mariboru Foto: Žurnal24 Huda nesreča v Mariboru Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
"Ko zadenemo robnik, izgubimo oblast nad vozilom, poškoduje se podvozje in avto postane neobvladljiv," pove inštruktor varne vožnje Miran Kacin. Pri hitrosti nad 50 km/h so posledice lahko tragične.
Oglej si celoten članek

"Gre za zaključeno zadevo. Ni in ne bo novih informacij," nam pove Bojan Kitel, tiskovni predstavnik PU Maribor. Na vprašanje, ali je povzročiteljica nesreče, 52-letnica iz Maribora, vozila neprivezana, nam Kitel odgovori: "Teh podatkov nimamo."

Fotografije posledic nesreče si oglejte TUKAJ.
 
Spomnimo, da se je včerajšnja nesreča zgodila, ko je 52-letna voznica iz Maribora vozila osebni avtomobil od Gosposvetske proti Erjavčevi ulici v Mariboru. Pred izvozom za Studence je iz neznanega razloga zavila levo in s prednjim levim kolesom trčila v robnik zelenice, ki ločuje smerna vozišča. Pri tem je avtomobil zavrtelo za 180 stopinj in z zadnjim desnim kolesom je trčil v isti robnik. Po tem trčenju je vozilo dvignilo v zrak in ga vrglo na nasprotno smerno vozišče. Vozilo je padlo na streho nasproti vozečega avtomobila, ki ga je vozil 31-letnik. Od tod je vozilo odbilo še na osebni avtomobil, ki ga je po desnem prometnem pasu smernega vozišča pripeljala 25-letnica iz Maribora.

52-letna voznica in 31-letnik voznik sta na kraju nesreče umrla, 25-letnico pa so z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer so ugotovili, da je utrpela lažje poškodbe.

Če robnik zadenemo pri veliki hitrosti, ni pomoči
"Če v robnik priletimo bočno, obstaja velika možnost, da bo prišlo do prevračanja vozila. Ko zadenemo robnik, izgubimo oblast nad vozilom, poškoduje se podvozje in avto postane neobvladljiv. Najboljša rešitev v zgoraj opisanem primeru bi bila, da volan obrneš v smeri robnika in tako skočiš na pločnik. Če je hitrost prevelika, ni pomoči. Naj poudarim, da govorim povsem teoretično," pove inštruktor varne vožnje Miran Kacin. Doda, da je še vedno najbolje zmanjšati hitrost.

"Če robnik zadenemo pri hitrosti 20, 30 km/h, bomo lahko zavili v desno in odpeljali naprej. Če pa je hitrost okoli 50, 60 km/h, bo posledica trčenja verjetno tragična," konča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.