Dovoljenje dan prej

Foto: Žurnal24 Tribune so odprli (z leve) blejski župan Janez Fajfar, Denis Žvegelj, Veslaška z
Nove tribune. Uporabno dovoljenje le dan pred odprtjem.
Oglej si celoten članek

Bled. S sobotnim odprtjem novih tribun v Veliki Zaki sta se končali gradnja in obnova veslaškega centra na Bledu, ki sta stali 4,2 milijona evrov.

Večino denarja, 3,5 milijona evrov, je zagotovila država iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, preostalega pa Občina Bled in Fundacija za šport. Prenovili so telovadnico in hangar v Mali Zaki ter zgradili nov sodniški stolp in tribune za 500 gledalcev v Veliki Zaki, 95 tisoč evrov pa je stal nakup montažnih tribun.

Do 15. novembra bodo obnovili še cesto od Male do Velike Zake in odprli javna stranišča pod tribunami. Uporabno dovoljenje za tribune je občina dobila šele v petek. Marko Rajšter, generalni direktor direktorata za šport na šolskem ministrstvu, je ob odprtju dejal, da je bil skrajni čas, da se Bledu z novo infrastrukturo vrne sloves svetovnega veslaškega centra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.