Dragi kupci, glasujte zdaj

Ali bo Mercatorjeva poteza samomor ali rešitev, bomo odločili kupci. Volitve so pogostejše kot v politiki.
Oglej si celoten članek

Foto: Dejan Mijović kolumnisti 26.09.07...janez zalaznik...novinar zurnal24...foto: dejan mijovic Če Mercator že ni vaš najboljši sosed, je pa skoraj gotovo vaš najbližji sosed. Naš največji trgovec ima namreč več trgovin kot vsi konkurenti skupaj. Ampak mu to kaj malo pomaga. Poleg krize ga zaradi  velikopoteznih širitev zdaj tepe neverjetna milijarda evrov kreditov. Lani je odplačal 50 milijonov kredita in ustvaril 30 milijonov evrov izgube, leto prej je imel sto milijonov evrov izgube. Po petem letu krize ni več mogoče čakati in upati, da bo kmalu spet tako, kot je bilo. Tudi če se vrne gospodarska rast, če bo manj brezposelnih in če bodo plače višje, se nam je kriza zarezala v kosti, navadili smo se na diskontarje, postali smo občutljivi na cene. Za našo generacijo nikoli več ne bo tako, kot je bilo pred krizo. Zaradi tega mi je poteza Mercatorja, ki se je z 800 artikli spustil v malo cenovno vojno, nekako simpatična. Ali se bo izkazala za samomor ali je prava, bomo odločali vsak dan, še posebno ob sobotah.

Navade

Jaz navadno nakupujem v najbližji trgovini, kakšen izdelek v akciji ali takega, ki je na testih dobro ocenjen, pa pri diskontarjih, pri katerih se ustavim na poti iz službe. V kakšen manj poznan in bolj oddaljen hipermarket pa se odpeljem redko. Nižje cene težko odtehtajo čas, bencin in slabo voljo, ki me zajame, ko se z vozičkom večkrat peljem mimo istih polic, ko obupano iščem na primer drobtine. Vsak ima svoje navade. Me pa veseli, da je za razliko od politike z nogami in kartico pri trgovcih mogoče glasovati vsak dan. Pa še izbira je bistveno boljša kot v politiki. Naj zmaga tisti, ki mi bo ponudil največ za moj denar.

Preberite članek: Mercator v totalno ofenzivo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.