Drago Jankovićevo komuniciranje

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
MOL je lani za komuniciranje porabil skoraj petino denarja, ki so ga za to porabile slovenske občine.
Oglej si celoten članek

Občine so v povprečju za odnose z javnostmi porabile 15.000 evrov oz. 2,26 evra na prebivalca, ugotavljajo avtorji projekta Zlatega kamna.

Tako so v občini Gorenja Vas - Poljane so lani za odnose z javnostmi porabili 115.000 evrov, kar je za majhno občino precej zajeten znesek. Na prebivalca to znaša 15,5 evra.

V Ankaranu so skupaj za protokolarne namene porabili 220.000 evrov oz. 68 evrov na prebivalca, kar občino uvršča na sedmo mesto. V povprečju so za izvedbo protokolarnih dogodkov slovenske občine sicer lani porabile 39.000 evrov, oziroma dobrih pet evrov na prebivalca.

Ponovno je pri absolutnem znesku prva Ljubljana s 676.000 evri, kar pa je vendarle na prebivalca povprečna poraba 2,35 evra.

Tudi pri vlaganjih v informatizacijo vodi Ljubljana z 1,6 milijona evrov, kar je sicer dobra tretjina celotnega zneska, ki so ga lani za informatizacijo porabile vse slovenske občine.

Pri porabi za občinsko administracijo je v povprečju vsak od nas lani dal za delovanje občinske uprave 93 evrov. A daleč največ so v ta namen dali prebivalci majhnih občin, kot so Kostel, Osilnica ali Solčava.

Najcenejšo občinsko upravo ima Prebold - le 44 evrov na prebivalca. Sledita občini Hoče-Slivnica in Šenčur z nekaj manj kot 46 evri. Med mestnimi občinami je najcenejši Maribor, kjer je lani vsakega meščana občinska administracija stala 55 evrov, kažejo še podatki Zlatega kamna.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:39 17. September 2017.

    Kolikšna je provizija,ki jo verjetno spakira v žep,pa ne pišete.Dragi so njihovi pogovori,bo moral dobiti dodatek na stalno telefoniranje.

  • 07:56 17. September 2017.

    Bedasta primerjava...povprečna poraba 2,35 evra na občana, kaj se pogovarja janković z vsakim posebej ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.