Drago Kos je najbolje plačani svetovalec NLB

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
V enem letu je njegovo podjetje R. U. R. od NLB dobilo 766 tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Za primerjavo: KPMG je dobil 580 tisoč evrov, Ernst & Young je dobil dvesto tisoč evrov, Deloitte svetovanje 40 tisočakov, smučarska zveza pa na primer 151 tisoč evrov sponzorskih sredstev.

Kos ima z NLB sklenjeno pogodbo z urno postavko 218 evrov, ki vključuje tudi DDV, pogodba pa je sklenjena do leta 2017. To pomeni, da je doslej zaračunal že 3.513 svetovalnih ur, kar je za 439 delovnih dni dela (če upoštevamo osemurni delovnik), to pa je več delovnih dni, kot jih je bilo od sklenitve pogodbe 22. septembra lani. Kos je za Finance, ki so zgodbo razkrile dejal, da ne dela sam, ampak da "gre za konstantno sodelovanje vsaj petih ljudi, ki delajo od osem do deset ur na dan".

Dodal je še, da pričakuje, da bo izplen od njegovega dela (oškodninskih tožb, ki bodo sledile) precej večji, kot stanejo njegove storitve.

V NLB so za Finance pojasnili, da s podjetjem R. U. R. sodelujejo na področju forenzičnih preiskav. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 67

  • 10:20 11. November 2015.

    A so vidni že kaj rezultati njegovega dela?????

  • 18:19 27. September 2015.

    Politični svetovalci še nikoli niso bili plačani po rezultatih dela. Rdeča mafija, pač.

  • 13:35 27. September 2015.

    To je maščevanje Slovenske degenerirane stranke.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.