Drago urejanje dokumentov

Foto: Bralec
Foto: Bralka
Za 26 minut parkiranja 1,20 evra.
Oglej si celoten članek

"Prejšnji petek sem urejal dokumente na upravni enoti na Tobačni 2 v Ljubljani. Zadovoljen sem bil, da sem papirje lahko uredil občutno hitreje kot pred leti, dokler me na parkirišču ni pričakalo neprijetno presenečenje. Za 26 minut parkiranja mi je parkomat zaračunal 1,20 evra," se razburja bralec in dodaja, da je najprej pogledal, ali morebiti ni prišlo do napake. "Na primerljivih parkiriščih, ki niso čisto v strogem centru mesta, kot je Tivoli, stane ura parkiranja 60 centov, pri čemer je parkiranje za prve pol ure pogosto celo brezplačno."

Na Pinacea, ki upravlja s parkiriščem Tobačna Mesto, pojasnjujejo, da parkirišče ni "občinsko" parkirišče, temveč stoji na zasebnem zemljišču, zato se cene oblikujejo na podlagi tržnih razmer in ne na podlagi odločitev MOL-a ali morebitnih uredb.

Cena občasnega parkiranja je po besedah vodje upravljanja Roka Smrketa primerljiva s cenami mestnih parkirišč, ki jih upravlja Javno podjetje LPT. "V primerjavi s parkiriščem, ki je najbližje, je cena ugodnejša že pri štiriurnem parkiranju za 0,10 evra oz. štiri odstotke oz. pri dvanajsturnem parkiranju za kar 1,70 evra oz. 20 odstotkov," navaja Smrke.

Cena v prvi uri parkiranja je 1,20 evra, tudi če uporabnik odide že po pol ure. Prvih 10 min je brezplačnih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 09:41 8. December 2013.

    take drage parkirnine niso nič drugo kot debilnost politikov!! Kje so tukaj razni inšpektorji v službi naroda...??...Jih ni..to dosti pove!

  • 11:36 25. November 2013.

    samo za primerjavo, prejšnje leto sem sredi centra varšave, ki je nekajkrat večja in ima bolje urejen javno prevoz , …

  • 21:19 4. November 2013.

    glede na to, da je parkiral za 26 minut ( to je bruto čas ), najbrž ni imel kupe in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.