Drama pri Cerknem: na terenu specialci, bombni tehnik in pogajalec

Foto: Anže Petkovšek Policija sirena
Včeraj nekaj pred deseto zvečer je prišel klic na pomoč zaradi eksplozivne naprave. Klicni center je bil obveščen o izdelovanju pirotehničnih sredstev s priklopom na mobilni aparat, ki ima izgled eksplozivne naprave v enem od naselij na območju občine Cerkno.
Oglej si celoten članek

Na teren je odšla patrulja iz Policijske postaje Idrija, ki je naprej evakuirala dva stanovalca. Postopek so nato prevzeli novogoriški kriminalisti, aktivirana je bila specialna enota policije, bombni tehnik in pogajalec.

Po pogovoru s pogajalcem je 44-letni osumljenec, državljan Slovenije, prišel iz stanovanjske hiše, kjer se je nahajal. Prijetje je nato brez posebnosti izvedla specialna enota policije, so sporočili policisti.

Osumljenec je domnevno eksplozivno napravo nato izročil policistom, bombni tehnik pa je ugotovil, da je naprava lažna.

Dežurna tožilka je policistom dala usmeritev, naj zoper 44-letnika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja grožnje.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:33 28. December 2019.

    Nehajte se zajebavati z resnimi zadevami ! Kdo odloča kdaj gre za ukrepanje o domnevnem bombnem napadu ? Kadar bo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.