Dražje smučanje v Avstriji

Foto: Žurnal24 Avstrijska smučišča se zaradi pomanjkanja snežnih padavin vse bolj zanašajo na u
Zaradi nizkih prihodkov v lanski mili zimi bodo avstrijska smučišča letos za v povprečju štiri odstotke zvišala cene smučarskih vozovnic.
Oglej si celoten članek

Po podatkih strokovnega združenja avstrijskih žičničarjev so lanski sezani na tamkajšnjih smučiščih našteli precej manj obiskovalcev, predvsem na smučiščih, ki ležijo na nadmorski višini pod 1000 metrov. Prepeljali so 476 milijonov smučarjev, kar je 21 odstotkov manj kot v rekordni zimi 2005/06, ko so našteli več kot 602 milijona prevozov.
Prihodki avstrijskih žičničarjev so se v lanski zimi znižali za sedem odstotkov na 848 milijonov evrov. Upravljalci žičnic se zaradi pomanjkanja snežnih padavin vse bolj zanašajo na umeten sneg. Pred prihajajočo smučarsko sezono so v naprave za umetno zasneževanje investirali skupaj 127 milijonov evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.