Dražji bencin in dizel

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Opolnoči se izteče 14-dnevno obdobje, po katerem se bodo spremenile cene naftnih derivatov. Čakajo nas podražitve bencina in dizla.
Oglej si celoten članek

Liter neosvinčenega 95-oktanskega bencina in liter 100-oktanskega bencina se bosta podražila za 0,007 evra. Prvi bo po novem stal 1,320 evrov, drugi pa 1,333 evra.

Za 0,006 evra bo dražji liter dizelskega goriva (nova cena bo 1,269 evra), cena kurilnega olja pa ostaja nespremenjena (0,937 evra za liter).

V zadnjih štirinajstih dneh so bile sicer povprečne cene pogonskih goriv na sredozemskih borzah nekoliko nižje kot v drugi polovici septembra. Vse vplive pocenitve pa je uničil upad vrednosti evra v primerjavi z dolarjem.

Spomnimo, da se je pred dvema tednoma liter 95-oktanskega bencina podražil za 0,026 evra, liter 100-oktanskega bencina pa za 0,026 evra. Liter dizelskega goriva pa se je podražil za 0,025 evra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.