Dražji komunala, frizer, časopisi ...

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
DDV. Za vodo, hrano, prevoz in pokope ostaja nižja stopnja.
Oglej si celoten članek

Vlada se je odločila, da bo z 8,5 odstotka na 20 odstotkov dvignila DDV za storitve javne higiene (komunalo), uporabo športnih objektov, časopise in revije, hrano za domače živali, čiščenje oken in zasebnih stanovanj, frizerske storitve ter dobavo lončnic, sadik in rezanega cvetja. “Pregledali smo, kaj je pri nas obdavčeno po nižji stopnji in kaj drugje v Evropi ter ali si v tem času to lahko privoščimo. Zakaj ne bi imeli po znižani stopnji samo tistega, kar imajo v večini drugih držav?” je odločitev pojasnil minister Janez Šušteršič.

“Komunalne storitve bodo dražje za nekaj evrov na mesec, med tri in štiri, drugo pa, kolikor kdo uporablja. Kdor bere časopise, bo zanje plačal nekaj več, kdor pa namesto časopisov ženi kdaj kupi šopek, bo moral zanj plačati več,” je povedal Šušteršič. V proračun naj bi zvišanje DDV prineslo 70 milijonov evrov, inflacijo pa naj bi zvišal za manj kot odstotek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:21 5. Oktober 2012.

    spoštovani gospod minister, kaj če bi pogledali, kako so po evropi obdavčene plače??bi imeli takoj za 20% višjo neto plačo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.