Dražji le dizel

Foto: Žurnal24 (Foto: Barbara Milavec)
Opolnoči so se na bencinskih črpalkah za malenkost spremenile cene dizelskega goriva in neosvinčenega 98-oktanskega bencina.
Oglej si celoten članek

V skladu z vladno uredbo o oblikovanju cen naftnih derivatov je cena 95-oktanskega bencina ostala nespremenjena pri 1,216 evra za liter.

98-oktanski bencin je cenejši za 0,1 centa (1,239 evra/liter), medtem ko je dizelsko gorivo dražje za 1,2 centa (1,176 evra/liter).

Kurilno olje je dražje za 0,8 centa (0,752 evra/liter). Cena avtoplina ostaja nespremenjena pri 0,699 evra za liter.

Zatišje pred novimi podražitvami
Trenutno se sicer na mednarodnih trgih s cenami nafte ne dogaja nič posebnega, bistvenih sprememb do začetka kurilne sezone oktobra ni pričakovati.

Vendar pa lahko vpliv hladnega vremena stvari hitro postavi na glavo. Na Petrolu menijo, da so cene kurilnega olja trenutno ugodnejše, kot bodo v prihodnjih mesecih, zato svetujejo, da si ljudje rezervoarje napolnijo pravočasno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.