Dražji vsi naftni derivati

Foto: Žurnal24
Cene naftnih derivatov so se opolnoči zvišale. Za liter najbolj prodajanega 95-oktanskega bencina je treba odšteti 1,211 evra.
Oglej si celoten članek

Cene naftnih derivatov so se opolnoči spremenile skladno z vladno uredbo o oblikovanju cen naftnih derivatov.

Neosvinčen 95-oktanski bencin je dražji za 0,007 evra in je po novem za liter treba odšteti 1,211 evra, 98-oktanski bencin se je podražil za 0,006 evra, nova cena za liter je 1,234 evra.

Liter dizelskega goriva se je zvišal za 0,026 evra na 1,151 evra, kurilno olje pa je dražje za 0,028, cena za liter je tako 0,739 evra.

Naftni trgovci cene goriv izračunavajo na vsakih 14 dni po modelu, ki temelji na gibanju borznih kotacij cen naftnih derivatov na svetovnem trgu ter na gibanju tečaja dolarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.