Drnča le do avgusta

Foto: Žurnal24 Vesna Lešnik, vodja prodaje v Hotelu in dvorcu Drnča: “Na polno zasedenost lahko
Družba Predence. Predvidoma konec julija bo končana prisilna poravnava. Hotelski kompleks Drnča bo še tretjič spremenil ime.
Oglej si celoten članek

“Pričakujem, da bo izglasovana in konec julija pravnomočna. To pomeni, da se bo končala v 12 mesecih. Seveda pa so mogoče tudi pritožbe, ki lahko vse skupaj zavlečejo,” je o prisilni poravnavi za Žurnal dejala prisilna upraviteljica Marija Zimšek.

Družba je v prisilni poravnavi od konca julija lani, v ponedeljek pa je sodišče upnike pozvalo, naj glasujejo o prisilni poravnavi; to lahko storijo do 23. junija. Od čimprejšnjega zaključka prisilne poravnave je odvisen tudi razvoj hotelskega kompleksa Drnča, ki je vse od odprtja slabo zaseden, medicinski center pa ne deluje.

Največ 20 gostov

Dvorec Drnča. Dvorec bo prve goste sprejel 1. julija. Trenutno nameščajo opremo, v njem pa bo devet sob, soban in apartmajev. Sprejel bo lahko največ 20 gostov. V hotelskem kompleksu si želijo, da bi ustvarili po 30 odstotkov prihodkov s poslovnim in klasičnim turizmom, 40 odstotkov pa z gostinsko dejavnostjo vrhunske kulinarike.

Zanj se po besedah Vesne Lešnik, ki je v Drnči od februarja vodja prodaje, zanimajo zdravniki in različni terapevti iz vse Slovenije.

“Težko čakamo zaključek prisilne poravnave, da bo medicinski center lahko začel delovati, poleg tega pa bo hotelski kompleks spremenil svoje ime. Zdajšnje je neprimerno, novo pa smo izbrali ob pomoči agencij, a ga še ne moremo razkriti,”
je pojasnila Lešnikova.

Plače zaposlenih redne
Za spremembo imena so se odločili kljub stroškom, ki jih bodo imeli, po ocenah naj bi jih bilo za okoli 50 tisoč evrov. Trenutno se v Drnči intenzivno ukvarjajo s trženjem. Pred dnevi je bil hotel poln, v njem je bilo 40 seminarskih gostov, dober obisk pa si obetajo tudi poleti.

Na mesec pričakujemo od 800 do tisoč gostov. Po rezervacijah prednjačijo Nemci, Nizozemci, Belgijci in Azijci, ob koncu leta pa bo v skupnem seštevku najbrž vsaj polovica slovenskih gostov,” je povedala Lešnikova. V njem je trenutno 22 zaposlenih, ki po lanskih težavah s plačami te zdaj, kot je zatrdila Lešnikova, redno prejemajo.

Miha Živec – od lanskega poletja vodi družbo Predence, njegovo podjetje Neo dom ladjedelništvo pa je 51-odstotni lastnik – je že lani dejal, da se za dokončanje medicinskega dela zanima več vlagateljev, a pogovori še vedno niso končani.

Jasno je, da družba Predence v njegovo dokončanje ne bo vlagala, je pa center že opremljen za dejavnosti, ki ne potrebujejo medicinskih naprav.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.