Drobni tisk ostaja

Foto: Žurnal24 Zavarovalnice morajo pogodbe in police uskladiti s sklepom AZN do 23. julija. (F
Zavarovanja. Pogodbe, ki jih sklepamo z zavarovalnicami, bodo po novem bolj jasne in konkretne.
Oglej si celoten članek

Sklep. Zavarovalnice bodo morale na pogodbah, ki jih sklepajo z zavarovanci, po novem razkriti morebitne posredne in neposredne stroške za zavarovanca. 

Za večjo zaščito
Splošnih pogojev zavarovanja ne bodo več smele tiskati na hrbtno stran police. Zavarovalnice jih morajo natisniti na ločen list papirja. Če je mogoče pogodbo molče podaljšati, pa mora biti to razvidno iz police.

Niti na področju premoženjskih niti pri naložbenih zavarovanjih ne pričakujemo občutnih stroškov prilagoditve sklepu AZN.
Zavarovalnica Triglav

Zavarovalna pogodba mora v tem primeru določati tudi, kako se taka pogodba prekine, še določa sklep Agencije za zavarovalni nadzor (AZN). “Zavarovanec bo že na podlagi police in zavarovalne pogodbe natančno obveščen o njeni vsebini, merilih in pogojih,” pojasnjuje direktor agencije Mihael Perman.

Velikost pisave ostaja
AZN pa ni ukrepala glede velikosti črk, ki jih zavarovalnice uporabljajo pri pisanju splošnih pogojev. Zaradi (pre)drobne pisave, s katero so napisani, ima namreč preglavice marsikateri zavarovanec. Perman odgovarja, da velikost pisave ni materija, ki bi jo lahko AZN spreminjala s sklepom, in da lahko tako spreminjajo le vsebino določb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.