Družbo spravila v stečaj

Ljubljanski kriminalisti so kazensko ovadili dve fizični in dve pravni osebi, ki sta družbo oškodovali za več kot osem milijonov evrov in družbo spravili v stečaj.
Oglej si celoten članek

Kriminalisti oddelka za preiskovanje gospodarske kriminalitete sektorja kriminalistične policije Policijske uprava Ljubljana so dve fizični in dve pravni osebi z območja Ljubljane in okolice kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja zlorabe položaja ali pravic, za kar je zagrožena kazen od enega do osem let zapora.

V predkazenskem postopku, ki so ga začeli na podlagi prijave Komisije za preprečevanje korupcije, so kriminalisti pridobili in proučili večjo količino listinske dokumentacije in opravili več razgovorov, ki so potrjevali sum storitve kaznivega dejanja. Ugotovljeno je bilo, da sta osumljenca zlorabila svoj vodstveni položaj tako, da sta začela oškodovano gospodarsko družbo po prevzemu sistematično izčrpavati.

Sklepala sta poslovno škodljive pogodbe, odprodajala osnovno premoženje, od katerega sta bila odvisna obstoj in nadaljnje poslovanje družbe, ter odobravala poslovno in finančno škodljive kreditne pogodbe neposredno z družbo prevzemnico, zaradi česar je oškodovana družba prenehala poslovati.

Z nezakonitimi dejanji sta oškodovani družbi povzročila za več kot osem milijonov evrov škode, pri čemer se je oškodovana družba zaradi ravnanja osumljenih znašla v stečajnem postopku, brez zaposlitve pa je pri tem ostalo več kot sto zaposlenih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.