Država bo vojaku plačala preko 7 tisočakov odškodnine

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Pripadnik Slovenske vojske je tožil državo zato, ker mu na misiji ni bil omogočen tedensko enega dneva počitka. Takšnih primerov na sodišču še več sto.
Oglej si celoten članek

V sodnem postopku člana Sindikata vojske Sloveije za 6-mesečno misijo na Kosovu izpred petih let se je izkazalo, da narava misij ne omogoča tedensko prostega dne,” pravijo pri omenjenem sindikatu in dodajajo, da je bila v preteklih dneh dobljena prva odškodninska tožba zaradi omenjene problematike.

Država mu bo po pravnomočnosti sodbe dolžna krepko preko 7.000 evrov, so zadovoljni pri sindikatu in dodajajo, da je na delovnem sodišču podobnih odškodninskih tožb v pravdnem postopku še več sto.

Kot izhaja iz izseka sodbe, narava mednarodnih operacij in misij obrambnega ministrstva ne razbremeni obveznosti plačila nadomestila za neizkoriščeni tedenski počitek.

Kot poudarjajo v sindikatu, so Generalštabu Slovenske vojske in obrambnemu ministrstvu že večkrat ponudili rešitev te problematike s kolektivno pogodbo. Vendar pa pristojni po njihovih navedbah vztrajajo, da pripadniki Slovenske vojske pravice do kolektivne pogodbe nimajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 13:03 28. April 2015.

    To je možno samo v slovenski vojski!

  • 12:42 28. April 2015.

    Nekaj tu ni jasno . Ali je s sodbo dobil plačane dneve - nadure , ki jih je opravil , …

  • A če bi bla kolektivna pogodba bi pa lahko bili brez počitka? MIslm sindikati včasih res samovoljno delujejo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.